RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn
Почивки · Пътувания ·

Трудна тема, наистина! Първо трябва да отбележим, че няма да коментираме състоянието на икономиката, управлението на държавата и туристическия сектор, професионалните схващания на хотелиери и ресторантьори в България, както и други подобни. Ще споделим впечатление.
Темата ми хрумна по време на дебат относно горепосочените фактори. На фона на всеобщия негативизъм си припомних, че на българското черноморие все още има хотели и места за настаняване, които се открояват с качество и ниво на обслужване (за жалост все още са малко, но има прогрес).
И реших да ви запозная с няколко от тези места в поредица от статии, които ще публикуваме периодично.

И, имайте предвид, не се опитваме да наложим мнение. На някои хора със сигурност не им е харесало там или не би било тяхната почивка, всеки си има предпочитания, просто ние изказваме своето впечатление. Както и вие можете да го направите, има форма за коментари след статията!
А дали ще е на Златни пясъци, Слънчев бряг, Албена или друг курорт, опитайте да намерите подобно местенце на българското черноморие. Гарантираме ви, че все още има такива убежища на доброто и качественото, а за щастие броя им се увеличава. Просто опитайте и ще ги откриете!

Преди известно време бяхме поканени на фирмено събиране, и то с децата, и то с преспиване, в хотелски комплекс на Златни пясъци. Мястото: Престиж Делукс Хотел Аквапарк Клуб. Искахме да приемем поканата, тъй като едно малко откъсване от ежедневието ни идваше много добре. Не бяхме посещавали комплекса (както и всички варненци) от няколко години Не че е далеч, напротив, за 30 минути пристигнахме, но това сякаш е причината. Когато знаеш, че е наблизо и винаги може да отидеш, все отлагаш за следващия почивен ден.

Пристигнахме и режим „почивка“ бе включен!
Не знаехме какво да очакваме, но със сигурност не сме си мислили, че ще попаднем в гигантски хотелски комплекс с осем ресторанта с Cooking Shows по цял ден, пет басейна с двойно повече водни атракции и други тематични глезотии.

И, приятна изненада! Страхотно спретнато местенце, чисто и подредено, много луксозно обзаведено след основната реновация наскоро.

Няма да се впускам в подробности, все пак трябва да се посети, за да се усети атмосферата.

Настаняването в стаята също ни очарова: луксозно обзаведена, има си всичко. Чай и кафе безплатно за „добре дошли“, и нова изненада: халати и чехли в банята, наред с всички тоалетни принадлежности, много приятно. Но и безплатни сейф и WiFi Интернет в стаята, пак комплимент към гостите. На всеки етаж има машини за кафе и вода за свободна консумация.

Всички от персонала бяха достатъчно любезни и отзивчиви, имаше и чужденци, наистина не видяхме намръщени персони, които да ти повлияят и на теб с настроението си и да съжалиш, че си му препречил пътя.

Храната беше на много добро ниво, също и обслужването в ресторанта. Много разнообразие и вкусна храна, поне за нас. Жалко, че не можехме да останем повече, тъй като бяха обявени много различни тематични вечери: традиционно българска, средиземноморска, „моряшка“ и други. Моряшката би била интересно да се види, но нали трябва да има причина пак да отидем. Ние попаднахме на „барбекю“ вечер и се сетих за песента на Георги Христов където се споменава „Не съжалявайте че остарявате, че натежават телата с годините“. Страхотна песен и изпълнител, един от любимите ми е, може би друго е искал да каже, но беше толкова вкусно и добре поднесено, че не се сдържах.

Захласнах се и почти забравих за децата. Логично почти не ги виждахме. Веселба на аквапарка и в басейна, почивка в сладкарницата или детския кът на открито. Прииска ми се да съм на тяхната възраст. Имаше и аниматори, които се занимаваха с децата и бяха организирали няколко интересни игри. Най-общо казано малчуганите нямаха и момент да скучаят. Много им хареса!

Още малко екстри: ако пристигане до Варна със самолет има безплатен трансфер от и до хотела, а ако пътувате с кола до там си има безплатно осигурен паркинг.

И, нали ни е професионално изкривяване, доста поразпитахме за хотела и противно на стандартното незаинтересовано отношение на служител някъде, получихме много словоохотливо обяснение.
Хотела се управлява от водеща туроператорска фирма на черноморието, а и работеща отскоро в София. Обслужва десетки хиляди туристи годишно и много умело е прехвърлила този дългогодишен опит в хотелиерството. Имат си стил, безспорно! А това винаги си личи и те кара да се чувстваш малко по-специално, дори и без да усетиш.

Очаровани сме, препоръчваме да го посетите!

Следва продължение на темата в следващи издания…


Борис Митков | март 15, 2019г. в 14:15 ч.

Подобни публикации

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn
Гост-автор

Защо Полша? Част втора

Прочети повече

Герчо Герчев | 24 юни, 2019г. в 14:07 ч.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn
Почивки

Почивка на море, и то в България!?

Прочети повече

Борис Митков | 15 март, 2019г. в 14:15 ч.