RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn
Екзотични дестинации · Екскурзии ·

Смяната на сезоните винаги е предизвиквала особено приятно чувство у всеки, но когато настъпва пролетта идва момент, в който започваме да мислим и усещаме нещо по-различно. Чувствата, които тези мисли пораждат са трудно описуеми, но за това разчитаме на дарбата на поетите. Ние имаме за цел да Ви доближим, поне малко, до една такава красота далеч на Изток.

Със сигурност можем да открием много подобни места, както у нас, така и по света, но има едно далечно местенце където пейзажите са наистина като от пощенски картички през това време от годината: Нара, Япония.
Това е древната столица на Япония с история датираща от 8-ми век, мястото на истинските самураи, шогуни и гейши; стари будистки храмове; най-древната оцеляла дървена сграда в света и най-голямата такава, в която се помещава най-голямата статуя на Буда с височина 15 метра и тегло от 380 тона; местните екскурзоводи и жители ще разкажат с охота безкрайни истории, повечето от които ще са истина.
Но това можем да видим и чуем през цялата година.

След зимата, обаче, нещо специфично отличава това място от останалите: „Парк Нара“!
Построен е през 1880 година и се намира в централната част на града. В него на свобода се разхождат елени и сърни, които нямат страх от хората и биха се радвали да ги нахраните с каквото имате, а ако не сте подготвени с храна не биха отказали и да опитат от дрехата Ви.
Всичко около този град се счита за национално богатство и е гордост за местните жители.

Но има и още: Тук е идеалното място за наслада от смяната на сезоните! Спектакъл от цветовете на настъпващата пролет, които обагрят парка по трудно описуем начин, а пътеките между храмовете видимо се отличават, като най-впечатляващия от тях е храм Tamukeyama, от който се открива живописна гледка към целия парк.
Всяко растение в парка се буди за новия сезон и показва прекрасните си цветове на света, но едно от тях наистина може да ви омагьоса: sakura на японски език или цвят на череша!
Парк Нара е избран за едно от най-популярните места за гледане на черешови цветове в Япония. В парка има около 1700 дървета.
От всички тези места най-удивителна е шестоъгълната зала Ukimido, която е по средата на езерото Sagi-ike. Обградена от всички страни с черешови цветове и красивият образ, който се отразява върху водата, наистина е неповторим.
Всичко това трябва да се види!

Град Нара и околностите са много лесно достъпни, тъй като се намират само на около 50 километра южно от Киото с много улеснен и удобен транспорт, а когато вече сте в Япония посещението на този район е силно препоръчително!


Борис Митков | март 11, 2019г. в 12:36 ч.

Подобни публикации

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn
Гост-автор

Защо Полша? Част втора

Прочети повече

Герчо Герчев | 24 юни, 2019г. в 14:07 ч.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn
Почивки

Почивка на море, и то в България!?

Прочети повече

Борис Митков | 15 март, 2019г. в 14:15 ч.